Σοκολατόπιτα του πιπινοκυνηγού

Υλικά
500gr κουβερτούρα
190gr βούτυρο
250gr κρέμα γάλακτος
190gr ζάχαρη
6 αυγά
40gr αλεύρι (κοσκινισμένο)

Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστεί (περίπου) ο όγκος τους και μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Σταματάμε με το μίξερ και αρχίζουμε να ρίχνουμε στο μείγμα μας λίγο λίγο την λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με το σύρμα. 
Όταν τελειώσουμε και εφόσον ομογενοποιηθεί το μείγμα, το βάζουμε σε ένα ταψάκι (βουτυρωμένο και αλευρωμένο) και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.
Το σερβίρουμε με παγωτό ή κρέμα γάλακτος ή για τους πολύ τολμηρούς της γεύσης με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου