Υλικά
2 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. λιωμένη φυτίνη
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
½ φλ. σταχτόνερο
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν
½ -1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
(1Kg+)
Σιρόπι
3 φλ. ζάχαρη
1 φλ. μέλι
1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 φλ. νερό
1 ξύλο κανέλας
6-8 γαρύφαλλα
160γρ καρύδι
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υγρά προσθέτοντας ένα ένα τα
στερεά μας. Ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο αλεύρι πάρει, μέχρι να έχουμε μία αρκετά
σφιχτή ζύμη.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα όχι πολύ χοντρά γιατί φουσκώνουν
(περίπου στο μέγεθος του αντίχειρα) και τα βάζουμε σε λαδόκολλα μέσα στα ταψιά
μας. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (πάνω-κάτω &
αέρα) μέχρι να ψηθούν καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 1-2 λεπτά και χαμηλώνουμε
την φωτιά ώστε απλά να διατηρείτε ζεστό. Βυθίζουμε τα κρύα μελομακάρονα στο
σιρόπι, τα αφήνουμε εκεί για περίπου ένα λεπτό, τα γυρίζουμε, τα βγάζουμε με
τρυπητή κουτάλα και τα επανατοποθετούμε κολλητά στο ταψί μας. Όταν τελειώσουμε
με όλα τα μελομακάρονα τα περιχύνουμε με το σιρόπι που μας έχει μείνει και τα
πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου