Υλικά
225 ml μπύρα
225 ml
νερό
¾ κ.σ. μουστάρδα
2 φακελάκια μαγιά
200 gr αλεύρι ολικής άλεσης
500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κ.γ. αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Χλιαραίνουμε λίγο το νερό και την μπύρα, διαλύουμε την
μουστάρδα και μετά προσθέτουμε την μαγιά και τα ανακατεύουμε καλά. Σε μια
λεκανίτσα βάζουμε τα αλεύρια, το αλάτι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε
ελαφρά. Προσθέτουμε στην λεκάνη και το υγρό μείγμα και τα ζυμώνουμε καλά (το
μείγμα κολλάει αρκετά στο χέρι). Το βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα ή σε μία καθαρή
λεκάνη ( την οποία την έχουμε αλευρώσει σχετικά καλά) έχοντας δώσει σχεδόν το
σχήμα που θέλουμε. Το σκεπάζουμε καλά με μία καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε
ζεστό μέρος για να φουσκώσει (φουσκώνει αρκετά και σχετικά γρήγορα λόγω της μαγιάς).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, έως ότου πάρει από
πάνω ωραίο χρώμα και ακούγετε σαν κούφιο όταν το χτυπάμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου