Υλικά
500gr γιαούρτι στραγγιστό 2%
500gr φυτική κρέμα γάλακτος
200-300gr καστανή ζάχαρη
500gr φράουλες
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Όταν βάλουμε όλη την κρέμα και αφού αφρατέψει, προσθέτουμε τις φράουλες, τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη (καλύτερα σε μεταλλικό σκεύος) και κάθε περίπου 30΄, για 4-5 φορές, το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε για να παγώσει ομοιόμορφα.
Μπορούμε:
200-300gr καστανή ζάχαρη
500gr φράουλες
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Όταν βάλουμε όλη την κρέμα και αφού αφρατέψει, προσθέτουμε τις φράουλες, τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη (καλύτερα σε μεταλλικό σκεύος) και κάθε περίπου 30΄, για 4-5 φορές, το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε για να παγώσει ομοιόμορφα.
Μπορούμε:
- να βάλουμε οποιοδήποτε φρούτο της αρεσκείας μας ή να χωρίσουμε το μείγμα και να το κάνουμε με διάφορες γεύσεις,
- να χρησιμοποιήσουμε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη ή κρυσταλλική στέβια αντί για καστανή και
- στο τελευταίο χτύπημα μπορούμε να προσθέσουμε κομμάτια φρούτων ή σταγόνες σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου