Υλικά:
1 κιλό στήθος κοτόπουλο
1,5 κουταλιά της σούπας μέλι
4 κουταλιές της σούπας σόγια σως
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
5-6 σταγόνες ταμπάσκο (αν θέλουμε)
αλάτι και πιπέρι
Κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε (όχι πολύ αλάτι γιατί θα μπει και η σόγια σως) και τα τοποθετούμε σε γάστρα ή ταψάκι. Ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά (αν το έχουμε βάλει σε ταψάκι, το σκεπάζουμε από επάνω καλά με αλουμινόχαρτο). Βγάζουμε το καπάκι της γάστρας ή το αλουμινόχαρτο και δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι, πιπέρι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς καπάκι στους 225 βαθμούς για ακόμα 15-20 λεπτά ανακατεύοντας στην μέση του χρόνου για να ροδίσει. Σερβίρουμε με ρύζι ή φρέσκο πουρέ.
1 κιλό στήθος κοτόπουλο
1,5 κουταλιά της σούπας μέλι
4 κουταλιές της σούπας σόγια σως
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
5-6 σταγόνες ταμπάσκο (αν θέλουμε)
αλάτι και πιπέρι
Κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε (όχι πολύ αλάτι γιατί θα μπει και η σόγια σως) και τα τοποθετούμε σε γάστρα ή ταψάκι. Ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά (αν το έχουμε βάλει σε ταψάκι, το σκεπάζουμε από επάνω καλά με αλουμινόχαρτο). Βγάζουμε το καπάκι της γάστρας ή το αλουμινόχαρτο και δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι, πιπέρι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς καπάκι στους 225 βαθμούς για ακόμα 15-20 λεπτά ανακατεύοντας στην μέση του χρόνου για να ροδίσει. Σερβίρουμε με ρύζι ή φρέσκο πουρέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου