Τηγανητές σκορδάτες πατατούλες

Υλικά:
1
Kg πατάτες baby
1/2 κούπα χοντρό αλάτι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο
4 κλαδάκια δεντρολίβανο


Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό, τόσο ώστε να σκεπάζονται καλά. Βράζουμε έχοντας ρίξει το αλάτι μας, μέχρι να μαλακώσουν (δεν τις παραβράζουμε γιατι θα ρουφήξουν νερό και θα διαλυθούν).
Όταν ετοιμαστούν, τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις κρατάμε μέχρι να έρθει η παρέα.
Λίγο πριν σερβίρουμε τις πατάτες, βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο καθαρισμένο και σπασμένο με το μαχαίρι και το δεντρολίβανο. Αφού τηγανιστούν και αφήσουν το άρωμά τους, τα βγάζουμε από το τηγάνι πριν μαυρίσουν και προσθέτουμε τις πατάτες (μπορούμε με τις πατήσουμε με τα δάχτυλα μας να σπάσουνε λίγο χωρίς φυσικά να τις διαλύσουμε). Τηγανίζουμε μέχρι η φλούδα τους να γίνει τραγανή.  
Αν δεν μας αρέσει το σκόρδο ή το δεντρολίβανο μπορούμε να τα αφαιρέσουμε, αλλα φυσικά δεν θα είναι μετά οι ίδιες πατατούλες.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου