Υλικά:
Βάζουμε σε πυρέξ το κοτόπουλο αλατισμένο με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το μισό νερό. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο στους 170 για 30 λεπτά περίπου.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, βάζουμε το αλεύρι ,το ανακατεύουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο νερό, το γιαούρτι, το κρασί και το ξύσμα λεμονιού.
Βγάζουμε απο το φούρνο το πυρέξ και τοποθετούμε πάνω απο το κοτόπουλο τα μανιτάρια και την σάλτσα που κάναμε.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο χωρίς να το σκεπάσουμε και το ψήνουμε 30 λεπτά ακόμα.
Εάν στο τέλος μας βγει πολύ ζουμερό, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200-220 για να τραβήξει λίγα υγρά.
600gr στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 της κούπας νερό
4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι
1/2 άπαχο γιαούρτι
3/4 άσπρο ξηρό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού φλούδα λεμονιού
100 gr μανιτάρια κομμένα σε φέτες
αλάτι, άσπρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 της κούπας νερό
4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι
1/2 άπαχο γιαούρτι
3/4 άσπρο ξηρό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού φλούδα λεμονιού
100 gr μανιτάρια κομμένα σε φέτες
αλάτι, άσπρο πιπέρι
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, βάζουμε το αλεύρι ,το ανακατεύουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο νερό, το γιαούρτι, το κρασί και το ξύσμα λεμονιού.
Βγάζουμε απο το φούρνο το πυρέξ και τοποθετούμε πάνω απο το κοτόπουλο τα μανιτάρια και την σάλτσα που κάναμε.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο χωρίς να το σκεπάσουμε και το ψήνουμε 30 λεπτά ακόμα.
Εάν στο τέλος μας βγει πολύ ζουμερό, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200-220 για να τραβήξει λίγα υγρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου