Μακαρόνια με λιαστή ντομάτα


Υλικά
500gr μακαρόνια
500gr μανιτάρια φρέσκα τεμαχισμένα (ή κονσέρβα)
1 κούπα ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
½  κούπα κόκκινο ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα μπούκοβο ή λίγο ταμπάσκο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
τριμμένη παρμεζάνα


Ζεσταίνουμε σε ένα τηγανάκι τις 3 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, εφόσον έχουμε βγάλει το πράσινο βλασταράκι και το έχουμε κόψει σε φετούλες εως ότου μαραθεί (προσοχή γιατί μαυρίζει εύκολα).
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους. Σε 10 – 15 λεπτά περίπου ρίχνουμε και τις ντομάτες. Τις ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Τα βράζουμε όλα μαζί για 2 – 3 λεπτά ακόμη εφόσον έχουμε προσθέσει αλατοπίπερο και μπούκοβο (ή ταμπάσκο), και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
Τα λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα σερβίρουμε στα πιάτα. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου